nl en de fr tr
WhiskyDock.com World Wide Delivery
0
0
Shopping cart
€ 0,00
Liquor / Sold Out /

Clément Canne Bleu 2015

Clément Canne Bleue 2015
Clément Canne Bleu 2015
0 Reviews | Add review

Out of stock

€ 27,95
Price per 1

 

Add to wishlist
 

| More

Do you have a question about this product?

Ask us your question

Clément Canne Bleu 2015
Inhoud: 0.7 liter | 50%vol.

Rum uit Martinique

De Clément Canne Bleue Rhum 2015 wordt geleverd in een bijzondere  fles waarbij het gebruik van azuurblauw kenmerkend is voor deze speciale edities. En de inhoud, die is net zo mooi als zijn titel! Volle witte gelagerde rum ontkleurd door over houtskool te filteren. Wat hoger in alcohol en vol van smaak. Iets crispy met tonen van sinaasappelschil en vanille. Lange stevige finale.

Over distilleerderij Clément:
In 1883 was er op Martinique een crisis in de verbouwing van suikerriet, om dit tegen te gaan kocht de burgemeester van Le Francois, Homère Clément, een bijna failliete suikerriet plantage. Door zijn Franse achtergrond was hij bekend met het distilleren van wijn, daarom richtte hij in 1887 een rum distilleerderij op, het suikerriet moest tenslotte ergens voor gebruikt worden. In deze distilleerderij gebruikte hij het pure sap om rum van te maken, anders dan de in die tijd al veel gebruikte methode om suikerriet melasse te gebruiken. Hierdoor heeft hij de bijnaam gekregen “vader van de Rhum Agricole”.
Omdat Martinique sterke Franse invloeden kent bestaat er ook een A.O.C. Appellation Originale Controlé voor rum. Dit zorgt ervoor dat zowel de productie als de rijping gecontroleerd worden en de leeftijden ook de juiste leeftijden zijn. Uiteraard maakt Clement nog steeds op zeer traditionele wijze rum. Ze gebruiken met de hand geoogst suikerriet van Martinique, persen het sap eruit en laten dat sap 2 a 3 dagen vergisten. Na een korte rustperiode distilleren ze in koper tot een alcoholpercentage van 72 % in plaats van het gebruikelijke percentage van 95,5%. Hierdoor blijven veel aroma’s en smaken behouden en krijgt Clement rum zijn volle rijke karakter. De new make spirit gaat in eikenhouten vaten van hoge kwaliteit en uiteindelijk ontstaat er een rum die zich kan meten met de allerbesten.
Clement staat dan ook niet voor niets voor Rhum Perfection!

Add review

Review must be approved by an administrator before being posted.

No reviews found.

Ask a question about this product

Fields marked with a * are mandatory

Your question has been sent! Thank you.

We will provide you with an answer as soon as possible.

About us

You can visit us at:
Wijnhandel Jan Toet
Diamantplein 1
2332 HR  LEIDEN
The Netherlands
0031715764907

Follow us on Facebook

All prices include VAT